Het plaatsen van Flexwoningen in zowel Weerselo en in Denekamp hebben voor veel onrust gezorgd onder de bewoners rondom deze woningen, maar ook in de desbetreffende kernen. Naast dat wij tijdens de Raadsvergadering van 25 april 2023 een motie hebben ingebracht vinden wij dat de Gemeente de communicatie richting alle inwoners naar een hoger level moet tillen en transparanter hierin moet zijn. Burgerbelangen Dinkelland heeft in haar bijdrage ook aangegeven niet blij te zijn met alle reacties maar willen er wel op wijzen dat alle fractievoorzitters van de VVD, Progressief Dinkelland, CDA, Lokaal Dinkelland en wij als Burgerbelangen Dinkelland verleden jaar al te horen hebben gekregen dat de Gemeente 150 flexwoningen wilde gaan bouwen.
Als fractievoorzitters zijn wij volmondig hiermee akkoord gegaan en ook wij wisten dat dit niet door iedereen in dank zou worden afgenomen. De discussie leeft nu en zal nog wel vaker bediscussieerd worden.

Maar waarom flexwoningen?
Flexwoningen zorgt voor snelle woonoplossingen en ontwikkelt zich naast het reguliere huren en kopen tot een opkomend nieuw onderdeel van de woningmarkt. Flexwoningen zijn kleine woningen die verplaatsbaar, stapelbaar, schakelbaar of splitsbaar zijn waarbij de standaard bestemmingsplan procedures niet van toepassing zijn aangezien de woningen verplaatsbaar zijn. Ook in onze motie die wij als bijlage aan dit onderwerp zullen hangen staat vermeld dat deze 10 jaar zullen worden gebruikt op de huidige plekken aan de Pastor Brenninkmeijerstraat, Weerselo en op de B√∂gelskamp in Denekamp. Zwart of wit staat vermeld dat ze dan moeten wijken voor de normale woningbouw. Ondertussen zullen de bestemmingen waar ze nu op staan gewijzigd worden in ‘wonen’.¬† In alle verkiezingsprogramma’s in 2022 staat vermeld dat woningbouw bijna nummer 1 is van elke partij, flexwoningen zijn woningen geschikt voor jong en oud waarbij 1/3 wordt gebruikt voor het opvangen van statushouders.

Klik hierop om de motie te lezen die gisteravond unaniem is aangenomen.