Kandidatenlijst als reclamezuil

In het VNG Magazine van 18 februari staat een interessant stuk over de kandidatenlijst als ‘reclamezuil’. Wij willen u dit stuk niet onthouden vandaar onze nieuwsbijdrage. Kijk je alleen in Dinkelland valt het volgende al op: a. Wethouder Brand geeft aan geen raadslid meer te willen worden als hij geen wethouder meer kan zijn; b. de wethouders van het CDA staan op plek 11 en 12, plekken die normaal niet terug te vinden zijn in de Raad.

Verder staat vermeld dat ‘als je geen enkele intentie hebt om de raad in te gaan, dan moet je niet op de lijst gaan staan. Niet bovenaan en niet onderaan. Eigenlijk is dit gewoon kiezersbedrog maar niet iedereen wil dit woord in de mond nemen. Lijstduwers zouden helemaal niet op de lijst moeten staan. Als je geen kandidaat bent voor de gemeenteraad, heb je niks te zoeken op een kandidatenlijst. In Dinkelland zou je van alle kandidatenlijsten zeker wel 25 personen kunnen schrappen. Ze staan op de kandidatenlijst maar in de Raad  zie je ze niet! En toch wensen wij iedereen veel succes.