Samenwerken aan de toekomst met BBB

Burgerbelangen Dinkelland gaat samenwerken met landelijke Boer Burger Beweging

Burgerbelangen Dinkelland gaat in zee met de landelijke partij Boer Burger Beweging (BBB) van Tweede Kamerlid Caroline van der Plas.

Lijsttrekker Fons Maathuis van Burgerbelangen Dinkelland benadrukt dat het gaat om een samenwerking tussen beide partijen. „Burgerbelangen Dinkelland wordt géén onderdeel van BBB. Wel gaan we elkaar helpen waar mogelijk bij problematische onderwerpen. En elkaar aanvullen waar dat kan en waar dat nodig is.”

Voorwaarden

BBB heeft Burgerbelangen Dinkelland benadert voor de samenwerking, meldt Maathuis: „Een van de voorwaarden van ons was dat we ons eigen verkiezingsprogramma konden maken en op dezelfde voet door kunnen gaan als de afgelopen jaren”.

Beide partijen hopen dat tegen de tijd dat de verkiezingen zijn (maart 2022) er nog diverse bijeenkomsten zijn  om elkaars standpunten te verkondigen.

Vraagstukken

BBB heeft het Boeren Burger Bondgenootschap bedacht om op die manier hun landelijke stem ook lokaal te laten horen. Bestuurslid Jan Brok uit Enter: „De komende jaren komen er lastige vraagstukken op ons af voor zowel de inwoners maar zeker ook voor de agrariërs. Aangezien Dinkelland wordt bestempeld als een agrarisch toeristische gemeente waren we op zoek naar een partij waarmee we kunnen samenwerken en dat is Burgerbelangen.”