Geen windturbines in Twente

Dinkelland, 24 februari 2021

Door de steeds grotere onrust onder onze inwoners van Dinkelland m.b.t. het bouwen van 16 Windturbines en 200 voetbalvelden aan Zonnepanelen willen wij als Burgerbelangen Dinkelland vragen ons te steunen in de strijd tegen deze verwoestende afbraak van onze mooie Landschap Noordoost Twente.

Burgerbelangen Dinkelland is absoluut niet tegen de energietransitie want we denken ook aan onze kinderen en kleinkinderen. Maar de manier waarop de huidige politiek in Oldenzaal, Losser, Tubbergen en Oldenzaal bovenstaande er wil doordrukken stuit ons tegen de borst. Bijna of geen overleg is er geweest tussen de politiek en onze inwoners. Er is dan wel een enquête gehouden en een keer een Webinar maar de uitkomst moest uitkomen op wind- en zonne- energie en zo geschiedde. Dit noemen wij ‘doordrukken’ en dat in onze democratische Gemeenten.

Wij gaan voor duurzame energie zoals #waterstof #thorium #geothermie of ga onderzoeken wat de mogelijkheden zijn van andere vormen van energie. De deadline 2030 hebben wij ons zelf opgelegd. In 2050 moeten we geheel energieneutraal zijn dus in onze ogen nog tijd genoeg voor het onderzoeken en bouwen van alternatieven.

Om aan het geven wat het voor ons Landschap doet hebben wij banners gemaakt, de een van het uitzicht dat Noord Deurningen zal krijgen en de andere vanaf het voetbalveld in Saasveld. Zo kunt u een indruk krijgen wat het met ons Landschap zal doen. Om dit te verduidelijken zie bijgaande foto’s.

Voor meer informatie over dit aspect en hoe wij als Burgerbelangen Dinkelland erin staan kunt u vinden op onze website:
www.burgerbelangendinkelland.nl
Wilt u meer informatie hierover kunt u ons mailen:
info@burgerbelangendinkelland.nl